Samenspel van sport, onderwijs en wijken

Volwassenen

's-Hertogenbosch Oost streeft naar een samenleving waarin mensen wonen, leven en leren in een omgeving waar een gezonde lifestyle de normaalste zaak van de wereld is. In iedere wijk zijn structurele, laagdrempelige beweegactiviteiten en mogelijk om te sporten aanwezig. Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinken kan in samenwerking met lokale organisaties volwassenen bewust maken van de positieve effecten van sport en bewegen en volwassenen hierbij ondersteunen in hun weg naar een leven lang in beweging. 

  • ‚ÄčOnze ambitie

Meer volwassen inwoners behalen de nationale beweegnorm. Voor volwassenen zijn er verschillende sport- en beweegactiviteiten in openbare ruimte en bij diverse sportverenigingen. Dit aanbod moet door ons onder de aandacht worden gebracht bij de desbetreffende doelgroep. Wij stimuleren het sportaanbod en de initiatieven die door en voor volwassenen bijdragen aan een gezonde leefstijl. 

  • De beweegrichtlijnen

Bewegen is goed, maar meer bewegen is beter. Wij streven ernaar dat ieder individu minstens 150 minuten per week aan matig intensiever inspanningen voldoet. Dit geheel verspreid over diverse dagen. Daarnaast streven wij ernaar dat ieder individu minimaal tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten voldoet. 

  • Het Sportcafé

Ons potentiële project is het Sportcafé. Dit is een evenement waarbij op vernieuwende, prikkelende, luchtige en makkelijk inpasbare manier bewustwording van een gezonde leefstijl gecreëerd wordt.

Doelgroep: Volwassenen te 's-Hertogenbosch Oost.

Doel: Bewustwording van positieve effecten van sport en bewegen en een gezonde leefstijl en stimuleren hierna te handelen.