Samenspel van sport, onderwijs en wijken

10-jarig bestaan Sport Alliantie met Sportcafe groot succes

19 november 2018

Woensdag 7 december vond de jubileumavond van de Sport Alliantie plaats in Perron 3. Het werd een mooie avond met vele genodigden in het netwerk van sport, onderwijs, wijken, gemeente en politiek.

Om 17.30 uur werden een groep genodigden ontvangen voor de receptie. Onder het genot van een drankje en een overheerlijk stamppot buffet kon iedereen elkaar in een informele sfeer ontmoeten.

Vanaf 19.00 uur startte de inloop van het 'S-PORTcafe, die speciaal voor deze gelegenheid in Rosmalen werd georganiseerd. Voorzitter van de Sport Alliantie Aad van der Steen opende de avond met een korte terugblik op 10 jaar Sport Alliantie. Daarna werden er nog een aantal jubilerende sportverenigingen gefeliciteerd door Wethouder Roy Geers. Vervolgens was het de beurt aan het Rosmalen Verenigingen contact om de prijs voor de jeugdvrijwilliger en vrijwilliger van het jaar in Rosmalen uit te reiken. Stijn Lathouwers van MHC Rosmalen en Jo Versteijnen van de Heemkundekring waren uitverkoren de eervolle titels in ontvangst te mogen nemen.

Na deze opening was het de beurt aan Marco Hoogerland, die een inspirerende presentatie gaf over het thema talentontwikkeling. Hierna startte de paneldiscussie met Joost Kuppens (Buurtsportcoach Topsport 's-Hertogenbosch en Trajectbegeleider Coach de Coach namens NOC*NSF), Niels van Alebeek (Teamleider topsport Rodenborch, Voorzitter VO Topsport), Astrid Cevaal (Projectleider Verenigingen & Bestuurders), Yibbi Jansen (Hockeytalent Oranje Rood, Nederlands team, LOOT-leerling VWO-6) en Miggel Voets 16 jaar (Rugbytalent, Nederlands team U17. VMBO-T en HAVO diploma behaald). Aan de hand van 3 stellingen werd er gediscussieerd over het thema "talentontwikkeling".

Na de paneldiscussie waren er 2 workshops: "Coach de coach" o.l.v. Joost Kuppens en "4 inzichten voor bestuurders" door Astrid Cevaal.

Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig nagepraat in de foyer van Perron 3.

Iedereen bedankt voor de komst!


Tijdens de avond hebben er 2 inspiratiesessies plaatsgevonden:

  1. Coach de Coach door Joost Kuppens https://www.academievoorsportkader.nl/bijscholing/coachdecoach#1
  2. 4 inzichten voor bestuurders door Astrid Cevaal
    Of heb je als bestuur behoefte aan een ander thema, check dan: https://www.academievoorsportkader.nl/bijscholingen/bestuurders

Mocht je interesse hebben in een traject van het Academie voor sportkader op jouw vereniging? Laat het dan weten aan Elles van der Heijden: elles.vanderheijden@s-hertogenbosch.nl. Zij komt graag met je in gesprek over hoe dit aan te pakken en helpt graag.

Heb je nog vragen naar aanleiding van de avond of wil je gewoon eens sparren over bepaalde uitdagingen? Dan horen we dit graag van je. Om een indruk te krijgen waar we vanuit Sport Alliantie en ‘S-PORT jouw vereniging bij kunnen helpen, neem dan een kijken op www.s-port.nl/voor-verenigingen