Samenspel van sport, onderwijs en wijken

De Hoogakker en ‘t Ven winnaars Korfbal Toernooi voor basisscholen Rosmalen, Nuland en Vinkel

22 januari 2019

Rosmalen (’s-Hertogenbosch): Vrijdag 18 januari was het jaarlijkse Korfbal Toernooi voor de groepen 8 in sporthal de Hazelaar te Rosmalen. Alle groepen 8 van de basisscholen in Rosmalen, Nuland en Vinkel waren uitgenodigd om aan deze sportieve dag deel te nemen en kennis te maken met Korfbal.

Het Korfbal toernooi werd georganiseerd door Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel in samenwerking met de nieuwe (gefuseerde) Korfbalvereniging De Stip uit Rosmalen. Dit schoolsporttoernooi heeft als doelstelling om de scholen bij elkaar te laten komen voor een korfbaltoernooi. De kinderen nemen het hierbij op tegen hun eigen leeftijdsgenoten van andere scholen. Meedoen is belangrijker dan winnen en het plezier staat voorop! Ook leren de kinderen samenspelen en omgaan met winst en verlies. In de ochtend ging de 1e prijs naar De Hoogakker 4 en de 2e prijs naar De Masten 1. De sportiviteitsprijs was voor Den Krommen Hoek. In de middag ging de hoofdprijs naar KC ‘t Ven 3 en ging de 2e plaats naar De Groote Wielen 8. De sportiviteitsprijs was voor KC De Hoven.

Van alle basisscholen in Rosmalen, Nuland en Vinkel zijn de groepen 8 uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi. Dit jaar deden De Wittering, Den Krommenhoek, KC ’t Ven, De Masten, EC ’t Sparrenbos, KC ’t IJzeren Kind, De Troubadour, De Hoogakker, KC De Sprong, De Terp, De Hobbit en KC De Hoven mee. Door deelname van bovenstaande scholen deden er dit jaar 478 kinderen mee!