Samenspel van sport, onderwijs en wijken

Opening beweegplek Nuland

28 september 2020

Op donderdag 25 september vond de opening van de nieuwe beweegplek in Nuland plaats. Deze beweegplek is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch en de Dorpsraad Nuland. De beweegplek is voornamelijk voor senioren geopend. 

 

De opening begon met een korte introductie door Aad van der Steen (voorzitter Sport Alliantie). Vervolgens gaf Giel van den Akker (voorzitter Dorpsraad Nuland) een korte speech over de totstandkoming van de beweegplek gelegen aan de Kloosterstraat. 

Namens de gemeente 's-Hertogenbosch was Ufuk Kâhya (wethouder duurzame mobiliteit, talentontwikkeling en welzijn) aanwezig. In zijn speech vertelde hij dat deze beweegplek vooral belangrijk is voor sport en bewegen van senioren in omgeving Nuland. 

Het laatste woordje werd gedaan door Roos van der Kallen (raadslid van Rosmalens Belang). Na dit woordje werd de officiële opening verricht door dit viertal. 

Na het officiële gedeelte werden er verschillende demo's gegeven door Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel en kinderen van kinderopvang Joepie. 

De foto's van de opening zijn hier te vinden. 

DTV heeft een fragment op de website staan over de opening, klik hier voor het fragment.