Samenspel van sport, onderwijs en wijken

Aemy Sevinga

Naam: Aemy Sevinga

Leeftijd: 34 jaar

Functie: Sport- en Beweegmanager bij Sport Alliantie en verenigingsmanager bij v.v. OJC ROSMALEN

Wat deed je voorheen: Na mijn opleiding aan de ALO ben ik gestart als combinatiefunctionaris Onderwijs & Sport in de gemeente Zevenaar. Na enkele jaren maakte ik de overstap naar SSNB (Stichting Sportservice Noord Brabant). Ik werkte daar als buurtsportcoachcoördinator in de gemeente Landerd. Eind 2019 maakte ik de stap naar mijn huidige functie bij Sport Alliantie en bij v.v. OJC ROSMALEN. 

Hoe ben je terecht gekomen bij Sport Alliantie: In 2015 ben ik komen wonen in Rosmalen. Ik werkte destijds bij SSNB in de gemeente Landerd. Eind 2019 kwam de vacature bij Sport Alliantie in combinatie met v.v. OJC ROSMALEN voorbij. Na ruim 9 jaar werkervaring bij twee verschillende werkgevers was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging. Daarbij kwam het voordeel dat ik potentieel ook op de fiets naar mijn werk kon. Ik solliciteerde en ben sinds januari 2020 het nieuwe gezicht bij Sport Alliantie en bij v.v. OJC ROSMALEN. 

Wat zijn je vaste taken: Bij Sport Alliantie ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ambities die (het bestuur van) Sport Alliantie heeft. Ik ben continu op zoek naar nieuwe kansen en leg verbindingen tussen verschillende sectoren, o.a. buurt, onderwijs en sport. Daarnaast stimuleer ik mijn (uitvoerende) collega's het uiterste uitzichzelf en hun verantwoordelijkheden te halen. Als verenigingsmanager bij v.v. OJC ROSMALEN leg ik voornamelijk verbindingen tussen de verschillende commissies en vrijwilligers die OJC rijk is. Daarnaast wil ik de maatschappelijke rol van OJC vergroten in Rosmalen en omgeving en ben ik op zoek naar meer dan voetbal. 

Wat vind je leuk aan je werk: De afwisseling tussen de twee verschillende organisatie. De uitdagingen waar ik elke dag mee te maken krijg tot een positief einde brengen. Maar vooral het werken met zoveel unieke collega's en vrijwilligers. Ik bouw namelijk een heel groot netwerk op. Ik wordt heel vrolijk van het zien, horen en voelen van mensen die plezier in sport beleven. Geweldig!

Wat doe je in je vrije tijd: Ik heb altijd handbal gespeeld op het hoogste niveau in Nederland. Tegenwoordig vermaak ik mezelf met de drie onderdelen van de triatlon: zwemmen, fietsen en lopen. Maar ook vind ik het heerlijk om in de buitenlucht een pittige kracht work-out te doen. 

Mijn quote: ''Dream big, work hard, stay focused and surround yourself with good people''

Neem gerust contact op met Aemy.
a.sevinga@sportalliantierosmalen.nl