Samenspel van sport, onderwijs en wijken

Sam van Ingen

Naam: Sam van Ingen

Leeftijd: 29 jaar

Functie: Combinatiefunctionaris bij de Mariaschool (Vinkel) en de Hoogakker (Nuland).

Wat deed je voorheen: Combinatiefunctionaris bij het SEC. Bankmederker bij SNS en Rabobank.

Hoe ben je terecht gekomen bij Sport Alliantie: Via Joep van kinderdagverblijf Joepie, hoorde ik dat Bas ging stoppen bij de scholen in Nuland en Vinkel. Ik was direct enthousiast en kreeg via hem het nummer van Aad (voorzitter Sport Alliantie). Ik mocht op gesprek komen en het klikte erg goed. Inmiddels werk ik nu drie jaar voor Sport Alliantie en heb het geweldig naar mijn zin!

Wat zijn je vaste taken: Voornamelijk ben ik bezig met de reguliere gymlessen en de naschoolse sportactiviteiten. Verder organiseer ik sporttoernooien zoals de Koningsspelen en voer ik sport stimulerende projecten uit. Volgend jaar ga ik bijvoorbeeld starten met City Trainer Junior, waarbij ik kinderen opleid tot begeleider van sport en spelactiviteiten binnen de school. 

Naast deze taken begeleid ik ook studenten van de HAN, Fontys en KW1C die betrokken zijn bij de organisatie en de uitvoering van diverse sportactiviteiten. 

Wat vind je leuk aan je werk: Ik krijg enorm veel energie van het enthousiasme van kinderen. Op de basisschool zijn ze nog puur en willen ze graag bewegen. 

Ik heb erg positieve en betrokken collega's waar ik veel van leer en die altijd meedenken om de leukste sportactiviteiten op te zetten.

Wat doe je in je vrije tijd: Het liefst ga ik elke dag sporten, vaak is dit in de vorm van fitness of voetbal. Daarnaast geniet ik ook van wandelen met mijn vriendin en de hond. 

Daarnaast bezoek ik met vrienden veel festivals en ben ik vaak in de kroeg te vinden. 

Mijn quote: ''Het enthousiasme van de kinderen maakt mijn werk geweldig!''

Neem gerust contact op met Sam.
s.vaningen@s-hertogenbosch.nl